Velgen

Fietsvelgen zijn een essentieel onderdeel van elke fiets. Ze zijn de ronde metalen cirkels die aan de buitenrand van de fietswielen zitten en waar de banden op worden gemonteerd. Fietsvelgen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, materialen en stijlen, afhankelijk van de fiets en de rijstijl van de fietser.

De meest voorkomende materialen voor fietsvelgen zijn aluminium en carbon. Aluminium is relatief goedkoop en duurzaam, terwijl carbon lichter en duurder is en vaak wordt gebruikt voor high-end racefietsen. Fietsvelgen kunnen ook worden gemaakt van andere materialen zoals staal, titanium en magnesium, hoewel deze minder vaak voorkomen.

De grootte van de fietsvelgen wordt bepaald door de diameter en de breedte. De diameter wordt gemeten van de ene buitenrand van de velg naar de andere en wordt uitgedrukt in inches of millimeters. De breedte van de velg bepaalt de breedte van de band die erop past en kan variëren van smal voor racefietsen tot breed voor mountainbikes.

Naast de grootte en het materiaal kunnen fietsvelgen ook verschillende stijlen hebben, zoals velgen met hoge of lage profielen, velgen met dubbele wanden voor extra sterkte en velgen met aero-eigenschappen om de luchtweerstand te verminderen.

Het kiezen van de juiste fietsvelgen is belangrijk voor een optimale prestatie en veiligheid tijdens het fietsen. Het is aan te raden om advies te vragen aan een fietsenwinkel of een professionele fietser om de beste keuze te maken voor jouw fiets en rijstijl.

Toont alle 3 resultaten

Toont alle 3 resultaten