STURMEY ARCHER Klemnippel: De Verbinding Tussen Rotary Kabel En Versnellingsnaaf

1,95

De Sturmey Archer Klemnippel is de verbinding tussen de rotary kabel en de versnellingsnaaf. Het zorgt voor een soepele en betrouwbare overdracht van de kracht van de kabel naar de versnellingsnaaf en is onmisbaar voor een goed functionerende fietsversnelling.

Artikelnummer: sturmey-archer-sa-klemippel-rotary-kabel Categorie:

STURMEY ARCHER Klemnippel: de verbinding tussen Rotary Kabel en versnellingsnaaf

De STURMEY ARCHER Klemnippel is een klein, maar belangrijk onderdeel van de fiets. Het is de verbinding tussen de Rotary Kabel en de versnellingsnaaf. Hieronder zullen we de verschillende aspecten van de Klemnippel bespreken, zoals de functie, de geschiedenis, het gebruik en de voordelen.

Functie

De STURMEY ARCHER Klemnippel is een onderdeel dat essentieel is voor het soepel schakelen van de versnellingsnaaf. Het is een klein onderdeel dat de Rotary Kabel verbindt met de versnellingsnaaf. De Rotary Kabel is de kabel die de schakelhendel op het stuur verbindt met de versnellingsnaaf. De Klemnippel zorgt ervoor dat de Rotary Kabel op de juiste manier wordt aangesloten op de versnellingsnaaf. Hierdoor kan de fiets zonder moeite schakelen en kan de fietser soepel rijden.

Geschiedenis

De STURMEY ARCHER Klemnippel is ontwikkeld door de Britse fabrikant Sturmey-Archer. Het bedrijf werd opgericht in 1902 en was gespecialiseerd in de ontwikkeling van versnellingsnaven voor fietsen. In de jaren 50 en 60 was Sturmey-Archer de grootste producent van versnellingsnaven ter wereld en de Klemnippel was een van de belangrijkste onderdelen van de versnellingsnaven.

Gebruik

De STURMEY ARCHER Klemnippel wordt gebruikt in combinatie met de Rotary Kabel en de versnellingsnaaf. Het is een klein onderdeel dat eenvoudig te monteren is. Het wordt meestal geleverd met de versnellingsnaaf en kan gemakkelijk worden vervangen als het versleten of beschadigd is. Het is belangrijk om de Klemnippel regelmatig te controleren en te vervangen als dat nodig is, om ervoor te zorgen dat de fiets soepel blijft schakelen.

Voordelen

De STURMEY ARCHER Klemnippel biedt verschillende voordelen voor de fietser. Het zorgt voor een soepel schakelproces en maakt het rijden op de fiets aangenamer. Het is een duurzaam onderdeel dat lang meegaat en eenvoudig te vervangen is als dat nodig is. Daarnaast is het een betaalbaar onderdeel, waardoor het voor iedereen toegankelijk is.

Conclusie

De STURMEY ARCHER Klemnippel is een klein, maar belangrijk onderdeel van de fiets. Het is de verbinding tussen de Rotary Kabel en de versnellingsnaaf en zorgt voor een soepel schakelproces. Het onderdeel is ontwikkeld door Sturmey-Archer, een Britse fabrikant die gespecialiseerd was in de ontwikkeling van versnellingsnaven voor fietsen. Het onderdeel is eenvoudig te monteren en biedt verschillende voordelen voor de fietser, zoals een soepel schakelproces en een betaalbare prijs. Het is belangrijk om de Klemnippel regelmatig te controleren en te vervangen als dat nodig is, om ervoor te zorgen dat de fiets soepel blijft schakelen.

Extra informatie

Gewicht 3 kg
Barcodes

4710944232967

Hoofdkleur

Merk

Kleur

Ik heb een vraag over de…: STURMEY ARCHER Klemnippel: De Verbinding Tussen Rotary Kabel En Versnellingsnaaf