Sturen

Sturen voor de fiets zijn de onderdelen van de fiets die gebruikt worden om de richting van de fiets te bepalen. Het stuur bestaat uit meerdere onderdelen, waaronder het stuur zelf, de stuurpen en de handvatten. Het stuur zelf is meestal gemaakt van aluminium of carbon en kan verschillende vormen hebben, zoals een racestuur, een recht stuur of een gebogen stuur. De stuurpen verbindt het stuur met de fiets en kan versteld worden om de hoogte en de afstand tot het stuur aan te passen aan de lengte van de fietser en de gewenste houding op de fiets.

De handvatten zijn belangrijk omdat ze een goede grip geven op het stuur en zo de controle over de fiets mogelijk maken. Er zijn verschillende soorten handvatten verkrijgbaar, van foam tot rubber en van ergonomisch gevormd tot glad. Het kiezen van het juiste type handvat hangt af van persoonlijke voorkeur, rijstijl en de omstandigheden waarin de fiets gebruikt wordt.

Naast de standaard sturen zijn er ook sturen met extra functies verkrijgbaar. Zo zijn er sturen met ingebouwde verlichting, gps-systemen en zelfs sturen met ingebouwde fietscomputers. Deze sturen zijn vaak duurder dan standaard sturen, maar kunnen de fietservaring aanzienlijk verbeteren.

Kortom, sturen voor de fiets zijn een essentieel onderdeel van de fiets en spelen een belangrijke rol in het bepalen van de richting en het comfort van de fietser tijdens het fietsen.

Toont alle 2 resultaten

Toont alle 2 resultaten