SHIMANO HG901 Ketting 11 speed DURA-ACE / XTR

62,99

De SHIMANO HG901 Ketting 11 speed DURA-ACE / XTR is een hoogwaardige en duurzame fietsonderdeel voor 11-speed aandrijfsystemen. Het biedt soepel schakelen, energiebesparing en uitstekende prestaties voor racefietsen en mountainbikes. Regulier onderhoud en tijdige vervanging verlengen de levensduur van de ketting en andere componenten. Aanbevolen voor wie betrouwbaarheid en topprestaties zoekt.

Artikelnummer: shimano-ketting-11-speed-hg901-dura-ace-xtr Categorie:
Pagina Delen:

SHIMANO HG901 Ketting 11 speed  DURA-ACE / XTR

De SHIMANO HG901 Ketting 11 speed DURA-ACE / XTR is een hoogwaardig fietsonderdeel dat speciaal is ontworpen voor gebruik met 11-speed aandrijfsystemen. Het is een onderdeel van de gerenommeerde DURA-ACE en XTR componentengroepen van SHIMANO, wat staat voor uitstekende prestaties en betrouwbaarheid. Deze ketting is geschikt voor zowel racefietsen als mountainbikes en biedt een soepele en nauwkeurige schakelervaring.

Duurzaamheid en precisie

De SHIMANO HG901 ketting is vervaardigd met hoogwaardige materialen en geavanceerde technologieën om een lange levensduur en optimale prestaties te garanderen. De ketting is voorzien van SIL-TEC coating op de oppervlakken van de rollen, pennen en platen. Deze coating vermindert wrijving en slijtage, wat resulteert in een soepele kettingloop en minder energieverlies tijdens het trappen. Bovendien zorgt de precisieconstructie van de schakels voor nauwkeurig schakelen, zelfs onder hoge belastingen en in veeleisende omstandigheden.

Compatibiliteit en montagegemak

De SHIMANO HG901 ketting is ontworpen om naadloos te werken met 11-speed aandrijfsystemen van SHIMANO, zoals die te vinden zijn in DURA-ACE en XTR groepsets. Dankzij de kettingpin-bevestiging is de montage eenvoudig en betrouwbaar. Het is essentieel om ervoor te zorgen dat de ketting correct is gemonteerd en goed gesmeerd is voor optimale prestaties en om vroegtijdige slijtage te voorkomen. Het gebruik van de juiste kettingpons en smeermiddelen wordt aanbevolen.

Onderhoud en reiniging

Om de levensduur van de HG901 ketting te verlengen, is regelmatig onderhoud belangrijk. Na het rijden in natte of modderige omstandigheden, is het raadzaam om de ketting grondig te reinigen en opnieuw te smeren. Hierdoor worden vuil en vuilresten verwijderd, wat de ketting soepel houdt en voorkomt dat vuil zich ophoopt en de schakelprestaties beïnvloedt. Het gebruik van een kwalitatief hoogwaardig kettingreinigingsmiddel en een zachte borstel kan hierbij helpen.

Vervanging en slijtage-indicator

Net als alle fietsonderdelen zal de ketting na verloop van tijd slijten. Een versleten ketting kan vroegtijdige slijtage aan andere aandrijfcomponenten veroorzaken, zoals de cassette en de tandwielen. Om de slijtage van de ketting te controleren, kan een zogenaamde “kettingchecker” worden gebruikt. Deze tool meet de mate van slijtage en geeft aan wanneer het tijd is om de ketting te vervangen. Door de ketting tijdig te vervangen, kan de levensduur van de andere aandrijfonderdelen worden verlengd en kan onnodige slijtage worden voorkomen.

Conclusie

De SHIMANO HG901 Ketting 11 speed DURA-ACE / XTR is een hoogwaardig en duurzaam fietsonderdeel dat uitstekende prestaties biedt voor zowel racefietsen als mountainbikes. Met zijn precisieconstructie en SIL-TEC coating zorgt deze ketting voor soepel schakelen en minimaliseert hij energieverlies tijdens het trappen. Het is compatibel met 11-speed aandrijfsystemen van SHIMANO en kan eenvoudig worden gemonteerd met de juiste gereedschappen. Door regelmatig onderhoud en tijdige vervanging kan de levensduur van de ketting worden verlengd, evenals die van andere aandrijfcomponenten. Als je op zoek bent naar een betrouwbare ketting die topprestaties levert, is de SHIMANO HG901 zeker het overwegen waard.

Extra informatie

Gewicht 0,31 kg
Barcodes

4524667910428

Hoofdkleur

Model

Merk

Jaar

Kleur

Zilver

Een vraag stellen over dit product: SHIMANO HG901 Ketting 11 speed DURA-ACE / XTR