Remkabels en remleidingen

Remkabels en remleidingen zijn essentiële onderdelen van een fietsrem. Ze zorgen ervoor dat de remmen goed werken en de fietser veilig kan stoppen of vertragen. Remkabels zijn gemaakt van staaldraad en worden gebruikt in mechanische remsystemen. Ze lopen van de remhendel naar de remklauw of de remblokken op de velg en zorgen voor de overdracht van de remkracht.

Remleidingen daarentegen worden gebruikt in hydraulische remsystemen. Ze bestaan uit een buis gevuld met remvloeistof en zijn verbonden met de remhendel en de remklauw. Wanneer de remhendel wordt ingedrukt, wordt de remvloeistof samengeperst en wordt er druk uitgeoefend op de remklauw, waardoor de remblokken tegen de velg worden gedrukt.

Het is belangrijk om de remkabels en remleidingen regelmatig te controleren en indien nodig te vervangen. Versleten of beschadigde remkabels of remleidingen kunnen leiden tot verminderde remprestaties en gevaarlijke situaties op de weg. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de remkabels en remleidingen goed zijn afgesteld en niet te strak of te los staan.

Er zijn verschillende soorten remkabels en remleidingen beschikbaar, afhankelijk van het soort fiets en het type remmen. Bij het kiezen van nieuwe remkabels of remleidingen is het belangrijk om te letten op de kwaliteit en duurzaamheid van het materiaal en om ervoor te zorgen dat ze compatibel zijn met de remmen op de fiets.

Toont alle 7 resultaten

Toont alle 7 resultaten