Fietsenmaker met hart en ziel

Maak je droom waar

Siem Kuijer fietsenmaker

Fietsenmaker Fiets Fix Kuijer heeft zijn werkplaats en fietsenwinkel in het centraal gelegen dorp Schalkwijk bij Houten. 

Ontstaan als een droom en in 2020, tijdens de Corona pandemie, werkelijkheid geworden. Misschien niet het makkelijkste moment om een bedrijf te starten, maar met vertrouwen en passie moest dat gaan lukken in Nederland fietsland.

Een paar jaar verder

Als je kijkt waar we nu staan zijn we daar trots op. Het bleek een goed besluit en als je met hart en ziel aan de weg timmert blijkt dat ook uit de waarderingen.

Alle fietsonderhoud en fietsreparaties worden in de werkplaats van Fiets Fix Kuijer nauwkeurig uitgevoerd.

Maar niet alleen daar, want tegenwoordig doen wij ook onderhoud en reparatie ook op lokatie

Mobiele fietsenmaker

Kom je bij ons aan huis de fietsen repareren?

Nee, helaas. Omdat dit te veel (reis)tijd kostte is gekozen om een Haal en Brengservice aan te bieden. In het leven is tijd het enige beperkende factor, de rest kan geregeld worden en dat doen we met passie.

Kom je bij ons bedrijf de fietsen repareren?

Fiets Fix Kuijer op lokatie bij het UMC

Ja dat kan wel. De Fiets Fix Kuijer mobiele fietsenmaker komt op locatie bij bedrijven in hun mobiele werkplaats, op afspraak. Die rijdende werkplaats is uitgerust met de nieuwste gereedschappen en meetapparatuur. Dat betekent dat die bedrijven fietsservice voor de deur hebben. Je gaat op je fiets naar het werk en terwijl je aan het werk bent, wordt je fiets gerepareerd of krijgt de fiets een onderhoudsbeurt.

Wat is dan de afspraak?

Fiets Fix Kuijer op lokatie bij het UMC

Deze bedrijven betalen voor hun medewerkers het arbeidsloon van de reparatie of onderhoudsbeurt via een met ons afgesproken dagtarief.

De medewerkers betalen zelf de eventuele onderdelen en accessoires aan ons.

De fiets is dezelfde dag nog klaar.

Je hoeft dus niet zelf naar een fietsenmaker te zoeken en lang te wachten tot je fiets klaar is.

Onderstaande bedrijven hebben in hun doelstellingen opgenomen dat men streeft naar zo veel mogelijk gezonde medewerkers en waarom dan niet fietsen tijdens het woonwerkverkeer. Dat draagt daar zeker aan bij, want: gezonde medewerkers zijn gemotiveerde medewerkers.

Neem gerust contact op voor de mogelijkheden.

Bedrijven en instellingen waar we op lokatie komen

Fietsenmaker met hart en ziel
Fietsenmaker met hart en ziel
Fietsenmaker met hart en ziel
Fietsenmaker met hart en ziel

Gecertificeerde monteurs

Onze fietsenmaker is volledig gekwalificeerd en voldoet daarmee aan de hoogste eisen op het gebied van vakbekwaamheid en sleutelkwalificaties.

Natuurlijk werken we daarbij volgens de juiste milieu- en andere richtlijnen.

Verstand van elk type fiets

Onze fietsenmaker heeft ervaring met elk type fiets, dus maak gerust een afspraak, welke fiets je ook hebt.

 • Stadsfiets: Een eenvoudige fiets voor dagelijks gebruik, meestal geschikt voor korte afstanden en stadsvervoer.
 • Racefiets: Een lichtgewicht fiets ontworpen voor snelheid en lange afstanden op gladde wegen. Ze hebben gebogen sturen en dunne banden.
 • Mountainbike (MTB): Ontworpen voor off-road terrein. MTB’s hebben dikke banden met profiel en veringssystemen om schokken op ruige paden op te vangen.
 • Hybride fiets: Een combinatie van kenmerken van stadsfietsen en mountainbikes. Deze fietsen zijn geschikt voor zowel stadsvervoer als licht off-road gebruik.
 • Vouwfiets: Een fiets die compact kan worden opgevouwen voor eenvoudig transport en opslag.
 • Elektrische fiets (e-bike): Een fiets die wordt aangedreven door een elektromotor om de berijder te helpen bij het trappen. Ze komen in verschillende stijlen, waaronder stadsfietsen, mountainbikes en meer.
 • BMX-fiets: Een kleine fiets met 20-inch wielen, ontworpen voor stunts, sprongen en freestyle rijden.
 • Cruiserfiets: Een relaxte en comfortabele fiets met een rechtopstaande zithouding, brede banden en vaak een retro-uitstraling.
 • Touringfiets: Ontworpen voor langeafstandstochten. Ze hebben meestal bagagedragers om bagage te dragen en zijn gebouwd voor comfort en stabiliteit.
 • Tijdritfiets: Een fiets ontworpen voor tijdritten en triatlons, met een gestroomlijnd ontwerp om de luchtweerstand te verminderen.
 • Fixie (fixed gear): Een fiets met een vast tandwiel zonder freewheel, wat betekent dat de pedalen altijd draaien als de wielen draaien.
 • Fatbike: Een fiets met extra brede banden, ontworpen om over zachte ondergronden zoals zand en sneeuw te rijden.
 • ja echt, ook jouw fiets 😄