Fiets Fix Kuijer start met waardevolle banden recycling

Fiets Fix Kuijer start met waardevolle banden recycling

door

in

Banden recycling

Schwalbe staat bekend om zijn inzet voor duurzaamheid en milieuvriendelijke praktijken, met name met betrekking tot banden recycling. Ze hebben initiatieven genomen om gerecycled materiaal te gebruiken in hun producten, zoals het gebruik van gerecycled butyl caoutchouc in binnenbanden.

Banden Recycling

100 % RECYCLEBAAR

Elke binnenband van Schwalbe is volledig recyclebaar, wat betekent dat het materiaal na gebruik op een milieuvriendelijke manier kan worden verwerkt. In het bijzonder maakt Schwalbe gebruik van gerecycled butyl caoutchouc, afkomstig van traditionele fietsbinnenbanden. Dit gerecyclede materiaal wordt opnieuw geïntegreerd in het productieproces van nieuwe binnenbanden, en opmerkelijk genoeg gebeurt dit zonder enig kwaliteitsverlies.

Banden Recycling

START
MATERIAAL

Gerecyclede binnenbanden die niet zijn gesorteerd, vormen de basis voor ons recyclingproces. In Duitsland, Nederland en Groot-Brittannië faciliteren wij het retourproces van gebruikte binnenbanden door middel van een inzamelingssysteem dat beschikbaar is bij fietsenwinkels. Zowel fietsenwinkels als eindgebruikers kunnen op een eenvoudige en kosteloze manier deelnemen aan dit inzamelingsinitiatief.

Banden Recycling

BEWERKING

Voor het herwinnen van butyl caoutchouc heeft de Schwalbe-fabriek in Indonesië een eigen devulkanisatieproces ontwikkeld, dat al geruime tijd met succes wordt toegepast.

Banden Recycling

80 % MINDER
ENERGIE-
VERBRUIK

De energiebalans van dit recyclingproces is bijzonder gunstig, inclusief alle transportbewegingen. In vergelijking met de productie van een gelijk aantal nieuwe butylcomponenten wordt maar liefst 80% energie bespaard.

Banden Recycling

DE NIEUWE
BINNENBAND

Elke nieuwe standaard Schwalbe binnenband bevat reeds ongeveer 20% gerecyclede grondstoffen. We streven voortdurend naar een verhoogd aandeel gerecycled materiaal, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van een nieuwe binnenband.