Introductie - Schwalbe Airless System

Introductie – Schwalbe Airless System

door

in ,

Het levensveranderende Schwalbe Airless System.

Introductie - Schwalbe Airless System

Het revolutionaire Schwalbe Airless System, is een baanbrekende ontwikkeling voor 100% onderhoudsvrij fietsen. De binnenband van dit systeem is vervaardigd uit extreem elastisch thermoplastisch Polyurethaan, specifiek bekend als Infinergy® van BASF, wat resulteert in een soepele rit met een lichte loop en comfort. Zowel de montage als de verkoop exclusief vindt plaats via gecertificeerde vakhandelaren.

Zorgeloze ervaring

Dit Airless System biedt een zorgeloze ervaring, waarbij fietsers onder normale omstandigheden tot wel 10.000 kilometer kunnen rijden zonder onderhoud, zonder ooit een lekke band te krijgen en zonder ooit te hoeven pompen. Met een gevoelsmatige luchtdruk van ongeveer 3,5 bar, vertonen de rijeigenschappen vergelijkbare prestaties als traditionele binnenbanden. René Marks, Schwalbe product manager touring, benadrukt dat het Airless System voor het eerst een echt alternatief voor de binnenband biedt, met voordelen op het gebied van comfort, levensduur en onderhoudsvrijheid.

Onderhoudsvrij

Dit innovatieve systeem richt zich op diverse fietsers, waaronder fietsverhuurders, forenzen en iedereen die een zorgeloze fietservaring zoekt en nooit meer wil omgaan met lekke banden en pompen. Zelfs E-bikes, die hogere eisen stellen vanwege hun gewicht en snelheid, profiteren van de lange levensduur en het onderhoudsvrije karakter van het Airless System.

Uitzonderlijke veerkracht

Het Airless System onderscheidt zich door duizenden mini-luchtkussentjes, gecreëerd door foamdeeltjes van thermoplastisch polyurethaan (E-TPU) van BASF, bekend als Infinergy®. Hetzelfde materiaal wordt gebruikt in de zolen van Adidas BOOST hardloopschoenen. Deze foamdeeltjes bieden uitstekende demping, comfort en zelfs een energieboost dankzij de flexibiliteit van het materiaal. Het E-TPU foam in de Airless tube heeft een uitzonderlijke veerkracht, meer dan tweemaal zo hoog als bij bestaande systemen, dankzij duizenden hermetisch verzegelde luchtkogeltjes. Dit resulteert in een zeer elastisch luchtkussen dat niet wordt beïnvloed door permanente belasting veroorzaakt door continu rollen en grote temperatuurschommelingen.

Introductie - Schwalbe Airless System

René Marks van Schwalbe NL, verklaart dat de Airless tube met zijn duizenden mini-luchtkussentjes en enorm regeneratievermogen aanzienlijke voordelen biedt ten opzichte van huidige materialen voor massieve binnenbanden en een echt alternatief vormt voor de traditionele binnenband. Hoewel er een licht prestatieverlies is op het gebied van rolweerstand en gewicht in vergelijking met binnenbanden, is het Airless System de ideale keuze waar een 100% onderhoudsvrij systeem prioriteit heeft. Voor fietsers die echter waarde hechten aan uitstekende prestaties en een gebalanceerd spel tussen band, binnenband en ondergrond, blijft de traditionele binnenband de voorkeurskeuze. Sportieve fietsers worden aangeraden om vast te houden aan klassieke butyl-binnenbanden of tubeless systemen.

Exclusieve montage

De exclusieve montage van het Airless System vereist gebruik van een speciale montage tool en kan alleen worden uitgevoerd door gecertificeerde fietstechnici na training door Schwalbe. Dit zorgt ervoor dat het systeem correct wordt geïnstalleerd, aangezien een leek niet in staat wordt geacht dit te doen. Het Airless System bestaat uit een Airless band in de afmeting 40-622, 47-622 of 50-622, een Airless tube van wit thermoplastisch polyurethaan en een blauwe Airless ring die de compatibiliteit met verschillende velgmaten garandeert. Het systeem is geschikt voor velgen met een velgbedbreedte van 19 tot 21 millimeter.

Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van het Schwalbe Airless System:

  • Lekbestendig: De banden kunnen niet lek worden, waardoor je nooit meer hoeft te pompen.
  • Lange levensduur: De banden gaan tot wel 10.000 kilometer mee.
  • Onderhoudsvrij: De banden hebben geen onderhoud nodig.
  • Comfortabel: De banden bieden een comfortabele rijervaring.

Het Schwalbe Airless System is momenteel beschikbaar in een aantal verschillende maten voor stadsfietsen, mountainbikes en e-bikes. De banden zijn verkrijgbaar bij geselecteerde fietsenwinkels.

Toegegeven, wie wil dat nou niet. NOOIT MEER LEK RIJDEN!

Je kunt hieronder een afspraak maken voor aanschaf en montage.