Hand- en CO2pompen

Hand- en CO2pompen zijn twee verschillende soorten fietspompen die worden gebruikt om de banden van een fiets op te pompen. Een handpomp werkt door middel van handkracht en is meestal klein en draagbaar, waardoor deze gemakkelijk op de fiets kan worden meegenomen. Een CO2-pomp is daarentegen een compacte, lichtgewicht pomp die werkt door middel van een CO2-patroon, dat de lucht in de band pompt.

Handpompen zijn over het algemeen goedkoper dan CO2-pompen en zijn betrouwbaarder in situaties waarin je niet de beschikking hebt over een CO2-patroon. Ze zijn ook ideaal voor lange ritten waarbij je niet zeker weet wanneer je weer een mogelijkheid zult hebben om je banden op te pompen.

CO2-pompen zijn daarentegen sneller en gemakkelijker te gebruiken dan handpompen, omdat ze minder inspanning vereisen en omdat de lucht in één keer in de band wordt gepompt. Hierdoor zijn ze vooral handig voor wedstrijden of korte ritten waar snelheid belangrijk is.

Het is belangrijk om te weten welke soort pomp het beste bij jouw behoeften past. Als je bijvoorbeeld vaak lange ritten maakt en geen haast hebt, dan is een handpomp de beste keuze. Als snelheid echter belangrijk is, dan is een CO2-pomp misschien de betere optie. Het hebben van beide soorten pompen kan echter ook handig zijn, zodat je altijd de juiste pomp bij de hand hebt voor elke situatie.

Toont alle 3 resultaten

Toont alle 3 resultaten