Fiets Montageservice

Fiets rijklaar laten maken door montageservice van ons?

Eindelijk die racefiets of mountainbike gekocht waar je al tijden aan dacht? Uiteindelijk nog voor een mooie prijs ook, via internet. Maar nu blijkt dat de fiets ook nog rijklaar gemaakt moet worden?

Van online winkelen naar fietsen op de weg: hoe je een online gekochte fiets rijklaar laat maken door een professional

De afgelopen jaren is online winkelen steeds populairder geworden, ook voor fietsen. Het gemak van thuis bestellen en laten bezorgen is groot, maar het monteren en rijklaar maken van de fiets kan soms voor problemen zorgen. Gelukkig zijn er steeds meer fietsenwinkels die hierop inspelen door het aanbieden van een montageservice.

Hieronder bespreken we hoe je een online gekochte fiets rijklaar laat maken door ons als professional.

Het belang van een rijklaar gemaakte fiets

Een fiets die niet goed is gemonteerd kan gevaarlijk zijn. Het kan leiden tot problemen met de remmen, de versnellingen en de stuurdelen. Dit kan niet alleen gevaarlijk zijn voor de fietser, maar ook voor andere weggebruikers. Daarnaast kan een slecht gemonteerde fiets leiden tot snellere slijtage en hogere onderhoudskosten. Het is daarom van groot belang dat een fiets goed wordt gemonteerd en rijklaar wordt gemaakt.

Hoe werkt een montageservice?

Een montageservice houdt in dat een professional de fiets voor je monteert en rijklaar maakt. Dit is vooral handig als je zelf niet zo handig bent met gereedschap en/of niet weet hoe je een fiets goed moet afstellen. Je bestelt de fiets online en laat deze afleveren bij je thuis. Vervolgens maak je een afspraak (onder aan deze pagina) om je fiets te brengen voor montage. Op deze manier ben je verzekerd van een goed gemonteerde en rijklaar gemaakte fiets.

De kosten van een montageservice

De kosten van een montageservice kunnen per fietsenwinkel verschillen in de markt. Gemiddeld kost het monteren en rijklaar maken van een fiets tussen de 50 en 100 euro. Wij rekenen ons standaard uurtarief op nacalculatie. Dit lijkt misschien veel geld, maar als je bedenkt dat een slecht gemonteerde fiets tot problemen kan leiden, dan is dit een kleine investering voor je veiligheid op de weg.

De voordelen van een montageservice

Een van de grootste voordelen van een montageservice is dat je zeker bent van een goed gemonteerde en rijklaar gemaakte fiets. Daarnaast hoef je zelf niet te investeren in gereedschap, kennis en tijd om de fiets te monteren. Ook hoef je de deur niet uit om de eventueel speciaal gereedschap te kopen, deze is bij ons natuurlijk al standaard in bezit. Tot slot kun je altijd terugvallen op de expertise van de professional als er toch nog problemen zijn met de fiets.

Het zelf monteren van een fiets

Als je handig bent met gereedschap en/of ervaring hebt met het monteren van fietsen, dan kun je er ook voor kiezen om de fiets zelf te monteren. Bij de meeste online fietsenwinkels wordt een handleiding meegeleverd en zijn er instructievideo’s beschikbaar op de website. Houd er wel rekening mee dat het monteren van een fiets veel tijd kan kosten en dat je over het juiste gereedschap moet beschikken.

schijfrem montageservice

Conclusie

Een goed gemonteerde en rijklaar gemaakte fiets is van groot belang voor je veiligheid op de weg. Als je zelf niet zo handig bent met gereedschap of niet weet hoe je een fiets goed moet afstellen, dan is een montageservice een goede optie. Je bent verzekerd van een goed gemonteerde en rijklaar gemaakte fiets en je hoeft zelf geen tijd en geld te investeren in gereedschap. Ben je wel handig met gereedschap, dan kun je er ook voor kiezen om de fiets zelf te monteren.

Speciale, Unieke, Exotische fiets laten maken door ons?

Opvallen met een unieke fiets

Fietsen is een van de meest populaire vormen van vervoer ter wereld. Fietsen is niet alleen gezond en goed voor het milieu, het biedt ook een gevoel van vrijheid en avontuur. Veel mensen kiezen er daarom voor om hun fiets uniek te maken, zodat ze kunnen opvallen en hun persoonlijkheid kunnen uitdrukken. De manier om een unieke fiets te krijgen is dat wij jouw wensen te gebruiken om een fiets speciaal voor jouw te maken .

Hieronder zullen we bespreken hoe je op kunt vallen met een unieke fiets.

De voordelen van een unieke fiets

Als je op zoek bent naar een unieke fiets die perfect bij jou past, dan is de juiste maatkeuze van een fiets op maat een goede start. Een fietsmaat is speciaal ontworpen en gebouwd om aan jouw specifieke behoeften en wensen te voldoen bij jouw postuur en behoeften. Dit kan variëren van de afmetingen van de fiets tot de kleur en afwerking. Een fiets op maat biedt vele voordelen, waaronder:

 • Een betere pasvorm: Door een goede fietsmaat te kiezen, kan deze perfect passen bij jouw lengte, gewicht en lichaamstype. Dit kan ervoor zorgen dat je comfortabeler en efficiënter kunt fietsen.
 • Een betere prestatie: De juiste fietsmaat kan worden aangepast aan jouw rijstijl en de omstandigheden waarin je fietst. Dit kan resulteren in een betere prestatie en efficiëntie tijdens het fietsen.
 • Uniek design: Een fietsmaat biedt de mogelijkheid om een uniek ontwerp te creëren dat past bij jouw persoonlijkheid en stijl. Dit kan variëren van de kleur en afwerking tot de accessoires en details.

Hoe kies je een fietsmaat?

 • Als je besluit een fiets op maat te laten maken, zijn er verschillende stappen die je moet volgen. Ten eerste moet je beslissen wat voor soort fiets je wilt maken. Dit kan variëren van een racefiets tot een stadsfiets of een mountainbike. Vervolgens moet je beslissen welke materialen je wilt gebruiken. Dit kan variëren van aluminium tot carbon of titanium.
 • De volgende stap is om de afmetingen van de fiets te bepalen. Dit omvat de lengte van het frame, de hoogte van het stuur en de lengte van de crank. Dit kan worden bereikt door een professionele fietsenmaker te bezoeken of door zelf nauwkeurige metingen te doen.
 • Nadat de afmetingen zijn bepaald, moet je beslissen over de kleur en afwerking van de fiets en eventuele accessoires zoals verlichting, een bagagedrager of een bidonhouder.
 • Tot slot moet je de fiets laten bouwen door een professionele fietsenmaker. Dit kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de complexiteit van de fiets en de beschikbaarheid van materialen.

Hoe trek je de aandacht met een unieke fiets?

Als je eenmaal een unieke fiets hebt, wil je er natuurlijk mee opvallen. Hier zijn enkele tips om de aandacht te trekken:

 • Kies een opvallend kleurenschema: Kies felle kleuren die opvallen, zoals rood, geel of groen. Dit kan een geweldige manier zijn om de aandacht te trekken.
 • Voeg gepersonaliseerde details toe: Voeg gepersonaliseerde stickers of afbeeldingen toe die jouw persoonlijkheid weergeven. Dit kan van alles zijn, van sportteams tot muziekvoorkeuren.
 • Gebruik opvallende accessoires: Voeg opvallende accessoires toe, zoals een opvallende helm of verlichting, om de aandacht te trekken.

Conclusie

Een unieke fiets kan een geweldige manier zijn om je persoonlijkheid uit te drukken en op te vallen. Het biedt vele voordelen, waaronder een betere pasvorm, betere prestaties en een uniek ontwerp. Door de juiste kleuren, accessoires en details te kiezen, kun je jouw unieke fiets op maat nog meer opvallend maken. Met deze tips kun je zeker de aandacht trekken en genieten van jouw unieke fietservaring.

Dus wanneer kom je uitleggen wat je droomt?

yellow and black bike
 • Natuurlijk maken we je droom waar!
 • Bouwen, dat doen we graag voor je
 • Uiteraard tegen betaling, die we vooraf met je afstemmen.

En wij zien je graag terug…

 • Op je nieuwe ros onderweg
 • Voor de onderhoudsbeurten
fiets fixkuijer montage service

We doen dat aan alle soorten fietsen.