CANNONDALE R500 26 Inch Kinderracefiets

395,00

Cannondale R500 Aluminium, een echt klassieke Cannondale uit de vroege jaren 2000 die bereden en genoten wil worden.

Artikelnummer: cannondale-r500 Categorie:

Beschrijving

Prachtige Cannondale R500 26 inch kinderracefiets

Bij het aanbreken van het nieuwe millennium namen carbonframes de vlaggenschiprol in, in bijna alle grote merken line-ups en Cannondale was geen uitzondering. Dat creëerde een situatie waarin het prestigieuze merk uit de USA, frames aanbood die tegelijkertijd van vier belangrijke materialen waren gemaakt. De topmodellen van koolstofvezel waren al bewezen in het professionele wielrennen. Stalen frames waren dat ook, gezien de erfenis van het merk en sommige titanium modellen waren ook beschikbaar voor de smalle prestige-markt. En dan waren er nog lichtgewicht aluminium frames zoals de R500, die in die jaren tot in de perfectie werden uitontwikkeld.

En hier bieden we je een van deze fietsen aan. Het model dat R500 wordt genoemd was er in kindermaten, maar ook voor volwassenen. Het frame is gemaakt van een lichtgewicht aluminiumlegering met enkele dunwandige, maar oversized buizen, zoals dat bij Aluminium frames normaal is. Het heeft een klassieke racegeometrie met horizontale bovenbuis en zeer korte achtervorken. De voorvork is echter gemaakt van koolstofvezel door de Franse specialist Time. Met de grote aeroblades past hij perfect in het frame.

De uitrusting

Dat is zeker een van de hoogtepunten van deze Amerikaanse racer. De complete Shimano Tiagra 8-speed groep (Triple) is een lust voor het oog en het werkt echt perfect. Als extraatje geniet je van het pittige schakelen via de Ultegra shifters op raceniveau.
En het gaat maar door. Er is zeker geen gebrek aan fijne onderdelen die de fiets snel en licht maken.

Staat van de fiets

De fiets is in goede staat. Het frame heeft geen scheuren, een klein deukje in de bovenbuis, maar is niet verbogen. Het lakwerk en de decals zijn allemaal origineel met gebruikelijke gebruikssporen. Alle onderdelen zijn nagekeken en werken prima. De fiets heeft een volledige controle gehad bij de Fiets Fix Kuijer werkplaats! Onderdelen zijn gedemonteerd, schoongemaakt en weer in elkaar gezet. Het frame werd gecontroleerd op structurele integriteit. Je kunt de fiets in uitstekende staat verwachten en klaar voor je vintage fietstocht.

Extra informatie

Accu afneembaar

0

Barcodes

F.10932

Lease bedrag

0,00

Frame type

Hoofdkleur

Model

Merk

Maat

Kleur

Aantal versnellingen

Merk remmen primair achter

Merk remmen voor

Merk versnellingen

Model remmen primair achter

Model remmen voor

Model versnellingen

Type remmen primair achter

Type remmen voor

Type versnellingen

Wielmaat

Proefrit aanvragen: CANNONDALE R500 26 Inch Kinderracefiets