BURGERS Pick Up R-3 ND Heren 2022

719,00

De Burgers Pick up is een oersterke stalen transportfiets met terugtraprem, 3 versnellingen een naafdynamo, een echt no nonsens stadsfiets.

Burgers Fietsen
Artikelnummer: burgers-pick-up-r-3-nd-heren-2022 Categorie:

De Burgers Pick Up, een perfecte school of werkfiets

De Burgers Pick Up is een lichtgewicht stalen stadsfiets die tegen een stootje kan. Dankzij het lichte stalen frame fietst hij ook nog eens lekker licht. De Pick-up is voorzien van Led verlichting en de reflecterende stickers zorgen voor extra veiligheid in het verkeer.

Waarom een Burgers fiets?

Omdat Burgers ‘ouderwetse’ kwaliteit weet te vertalen in trendy en moderne fietsen.

Met een breed aanbod van modellen in verschillende prijsklassen is er altijd een fiets die bij u past. Bekijk onze verschillende modellen op deze website en vindt hier uw nieuwe Burgers Fiets.

Met een Burgers Fiets bent u veilig en betrouwbaar onder weg. Door de klassieke uitstraling bent u in deze moderne tijd helemaal up-to-date op een Burgers Fiets. De snelle levering en de uitstekende prijs / kwaliteitsverhouding zorgen er voor dat u snel kunt genieten van uw nieuwe Burgers Fiets.

Bekijk ook eens onze andere Burgers fietsen.

Selle Royal zadels

Selle Royal ZadelComfortabel fietsen en zitten. De schokabsorberende materialen in onze zadels verminderen de druk op drukpunten en garanderen daarmee een maximaal comfort.

Nexus versnellingen

Shimano Nexus VersnellingenOntspannen en licht fietsen. De licht lopende Nexus versnellingsnaaf van Shimano zorgt ervoor dat u ontspannen fietst in iedere situatie. Met de wind mee of in de rug.

Specificaties

Frame hoogte: 50, 57, 61, 65 en 70 cm
Frame materiaal: Staal
Wielmaat: 28″
Uitvoering: 3 versnellingen Shimano Nexus met terugtraprem en naafdynamo
Verlichting: LED verlichting
De reflecterende stickers zorgen voor extra veiligheid in het verkeer

Extra informatie

Barcodes

010402he6114

Aantal versnellingen

Frame type

Hoofdkleur

Lease type

Lease platform

Lease maanden

Merk remmen primair achter

Merk versnellingen

Model

Model versnellingen

Type remmen primair achter

Type remmen voor

Type versnellingen

Wielmaat

Merk

Jaar

Maat

Kleur

Merk

Burgers fietsen

Het merk Burgers fietsen is het oudste fietsenmerk in Nederland. Het is geboren in 1869. In dat jaar opent Henricus Burgers uit Deventer de eerste fietsfabriek in Nederland: Burgers E.N.R. (Eerste Nederlandse Rijwielfabriek). De fietsen die toen van de spreekwoordelijke band rolden ziet u vandaag de dag nog steeds terug. Hier en daar zijn er wat technische aanpassingen doorgevoerd, zoals versnellingen en automatische Led-verlichting, maar de oude vertrouwde uitstraling van een Burgers fiets zal altijd blijven.

Het verhaal van Burgers

Het is het jaar 1869. Rijtuigsmid Henricus Burgers (1843-1903) koopt een Engelse vélocipède – zie afbeelding. Hij besluit deze fiets na te maken en in hetzelfde jaar opent hij in Deventer de eerste fietsfabriek van Nederland. Al snel volgden er meerdere tweewielers. Het bedrijf en merk Burgers groeit en in 1892 volgt de tweede fabriek aan Achter den Broederen ook in Deventer.

In 1896 maakt Burgers 2500 fietsen per jaar

Het gaat goed met Burgers. Zo goed dat er in 1896 alweer een nieuwe fabriek de deuren opent. In totaal werken er zo’n 130 mensen bij Burgers. Samen produceren ze 2.500 fietsen per jaar. Burgers wil zich nu ook gaan storten op het maken van motorfietsen en auto’s, maar een echte belangrijke autofabrikant is Burgers nooit geworden.

De ontwikkeling van de Burgersfiets

Burgers bleef zich door de jaren heen meer en meer ontwikkelen. In 1897 kwam de fabrikant met een cardanfiets. Een fiets met asaandrijving en dus zonder ketting. Burgers was met de cardanfiets de eerste ter wereld die deze op de markt bracht. In 1931 werd een rijwiel met hulpmotor geïntroduceerd. Ondertussen waren er ook alweer 2 nieuwe fabrieken bij gekomen, ook in Roermond.

Burgers laat concurrent ver achter zich

Menig concurrent had het nakijken. Burgers liep met de fietsen ver voorop, ook qua sportfietsen. Tegenwoordig zie je het design van de oude modellen veel terug en zijn er nieuwe modellen bij gekomen. De fietsen worden tegenwoordig in Drachten geproduceerd en verkocht via vele verkooppunten in Nederland. Burgers is al bijna 150 jaar een merk waar we trots op zijn.
Burgers Fietsen

Proefrit aanvragen: BURGERS Pick Up R-3 ND Heren 2022