Banden Accessoires En Onderdelen

Velglint, verloopnippels, tubeless ventielen, en ventieldrukmeters zijn allemaal termen die verband houden met banden en wielen van voertuigen.

Velglint is een dunne strook materiaal die aan de binnenkant van de velg van een band wordt bevestigd. Het doel van velglint is om de binnenkant van de velg te beschermen tegen schade door de spaken of de band zelf. Velglint kan ook helpen om de velg luchtdicht te maken, wat belangrijk is voor het behoud van de bandenspanning en de prestaties van de band.

Een verloopnippel is een hulpmiddel dat wordt gebruikt om verschillende soorten ventielen op elkaar aan te sluiten. Bijvoorbeeld, als een fietsventiel niet past op een luchtcompressor, kan een verloopnippel worden gebruikt om de twee op elkaar aan te sluiten. Verloopnippels kunnen ook worden gebruikt om verschillende soorten ventielen op elkaar aan te sluiten, zoals tubeless ventielen op binnenbandventielen.

Tubeless ventielen zijn ventielen die worden gebruikt op tubeless banden. Tubeless banden hebben geen binnenband, dus in plaats daarvan wordt lucht direct in de band geperst via het ventiel. Tubeless ventielen zijn ontworpen om luchtdicht te zijn en om een gemakkelijke luchttoevoer naar de band te bieden.

Een ventieldrukmeter is een hulpmiddel waarmee de druk in een band kan worden gemeten. Het is belangrijk om de bandenspanning regelmatig te controleren omdat onjuiste bandenspanning kan leiden tot slechte prestaties, slechtere brandstofefficiëntie en zelfs ongevallen. Een ventieldrukmeter kan helpen om de bandenspanning nauwkeurig te meten en de bestuurder op de hoogte te houden van eventuele veranderingen.

Toont alle 11 resultaten

Toont alle 11 resultaten