ATB/MTB schoenen

MTB schoenen zijn speciale fietsschoenen die speciaal zijn ontworpen voor het beoefenen van off-road fietsen. Deze schoenen bieden een zeer goede grip op de pedalen en hebben vaak stijvere zolen dan gewone fietsschoenen om de krachtoverbrenging te verbeteren. Daarnaast zijn ze meestal voorzien van spikes of noppen aan de onderkant van de zool om extra grip te bieden op ruw terrein.

MTB schoenen zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en uitvoeringen, variërend van instapmodellen tot high-end schoenen die zijn gemaakt van hoogwaardige materialen zoals carbon en leer. Sommige modellen zijn voorzien van extra bescherming tegen stoten en krassen om de voeten te beschermen tijdens het fietsen op rotsachtig terrein.

Een ander kenmerk van MTB schoenen is dat ze vaak compatibel zijn met zogenaamde klikpedalen. Dit zijn pedalen waarop de schoen vastklikt, waardoor de fietser meer kracht kan uitoefenen op de pedalen en een betere controle heeft over de fiets. Het losklikken van de schoen van het pedaal is gemakkelijk en kan snel gebeuren, zodat de fietser in geval van nood snel kan afstappen.

Kortom, MTB schoenen zijn essentieel voor iedereen die graag off-road fietst en op zoek is naar extra grip, bescherming en veiligheid tijdens het fietsen op ruig terrein.

Enig resultaat

Enig resultaat