MTB-veiligheid op zijn best: ABUS Helm Modrop MIPS Concrete Grey

129,95

De Abus Helm Modrop Mips Concrete Grey is een opvallende en veilige helm voor mountainbikers. Voorzien van de MIPS technologie en een robuuste constructie, biedt de helm optimale bescherming bij valpartijen. De koperkleurige afwerking zorgt voor een stoere uitstraling op het parcours.

 

Artikelnummer: abus-helm-modrop-mips-concrete-grey Categorie:

MTB-veiligheid op zijn best: ABUS Helm Modrop MIPS Concrete Grey

Mountainbiken is een populaire en uitdagende sport die steeds meer mensen aantrekt. Of je nu een ervaren rijder bent of net begint, het is belangrijk om veiligheidsmaatregelen te nemen om blessures te voorkomen. Een van de belangrijkste veiligheidsmaatregelen is het dragen van een helm. In dit artikel zullen we bespreken hoe de ABUS Helm Modrop MIPS Concrete Grey MTB-veiligheid op zijn best biedt.

Wat is MIPS-technologie?

Om te begrijpen waarom de ABUS Helm Modrop MIPS Concrete Grey zo veilig is, is het belangrijk om te weten wat MIPS-technologie inhoudt. MIPS staat voor Multi-directional Impact Protection System en is een veiligheidstechnologie die de hersenbescherming verbetert. Het is ontworpen om de rotatiekrachten te verminderen die optreden bij een schuine impact op het hoofd. Dit komt doordat de helm een extra laag heeft die kan draaien ten opzichte van de buitenste laag. Hierdoor kan de energie die bij een impact vrijkomt, beter worden opgevangen en verminderd.

ABUS Helm Modrop MIPS Concrete Grey

De ABUS Helm Modrop MIPS Concrete Grey is een hoogwaardige mountainbikehelm die speciaal is ontworpen om te voldoen aan de hoge veiligheidsnormen van de sport. De helm heeft een uniek ontwerp met een in-mold constructie die lichtgewicht en duurzaam is. Het MIPS-systeem zorgt voor extra bescherming van de hersenen en het hoofd.

Veiligheidskenmerken van de ABUS Helm Modrop MIPS Concrete Grey

De ABUS Helm Modrop MIPS Concrete Grey is voorzien van verschillende functies die bijdragen aan de veiligheid van de rijder. Zo heeft de helm een goed geventileerd ontwerp met 15 ventilatieopeningen om ervoor te zorgen dat de rijder koel blijft tijdens het rijden. De helm heeft ook een verstelbaar vizier dat beschermt tegen zon en regen en helpt om het zicht te verbeteren.

Eenvoudige verstelsysteem

De helm heeft een eenvoudig verstelsysteem dat kan worden aangepast aan de hoofdmaat van de rijder. Dit zorgt voor een nauwsluitende pasvorm die comfortabel is en de helm op zijn plaats houdt tijdens het rijden. Het ontwerp van de helm is ook afgestemd op de vorm van het hoofd, waardoor het comfortabeler is om te dragen.

Waarom is een goede helm belangrijk voor mountainbiken?

Mountainbiken is een sport die veel fysieke inspanning vereist en waarbij de kans op vallen groot is. Een goede helm is essentieel om de kans op hoofdletsel te verminderen en de rijder te beschermen. Volgens de Consumer Product Safety Commission is het dragen van een helm de meest effectieve manier om hoofdletsel te voorkomen bij een valpartij tijdens het fietsen. Uit een onderzoek bleek dat het dragen van een helm het risico op ernstig hoofdletsel met 70% vermindert.

Hoe de ABUS Helm Modrop MIPS Concrete Grey MTB-veiligheid biedt

De ABUS Helm Modrop MIPS Concrete Grey biedt MTB-veiligheid op zijn best door zijn innovatieve ontwerp en MIPS-technologie. Het ontwerp van de helm is speciaal ontworpen om te voldoen aan de hoge veiligheidsnormen van de sport. Het MIPS-systeem biedt extra bescherming tegen de impact van rotatiekrachten, wat een verhoogd risico op hersenletsel kan veroorzaken.

Technologie

  • Multi-Shell In-Mold voor een duurzame verbinding tussen de buitenschaal en het schokabsorberende helmmateriaal (EPS)
  • Zoom-Ace-MTB: In hoogte verstelbaar verstelsysteem voor aanpassing aan de hoofdomtrek
  • Paardestaart-compatibiliteit: Helm is zeer geschikt voor vlechtdragers-draagsters
  • Zijdelings verstelbare, anti-slip TriVider-riemverdeler
  • Ingegoten onderschaal voor extra belastbaarheid
  • QUIN ready – eenvoudige upgrade met de apart verkrijgbare QUIN-chip voor valdetectie
  • GoggFit: Apparaat dat het mogelijk maakt een goggle te bevestigen wanneer de sporter deze tijdens de rit niet nodig heeft
  • MIPS: Botsingsbescherming die de hersenen beschermt, vooral wanneer het hoofd van de fietser tijdens een val schuin op de grond terechtkomt.
  • Ventilatie: uitstekende ventilatie voor dit helmtype dankzij 6 luchtinlaten en 8 luchtuitlaten
  • Vliegennet: uitgebreide bescherming tegen insecten

Conclusie

Mountainbiken is een opwindende en uitdagende sport die een goede veiligheidsuitrusting vereist. Een helm is een van de belangrijkste veiligheidsmaatregelen die een rijder kan nemen om zichzelf te beschermen tegen hoofdletsel tijdens het rijden. De ABUS Helm Modrop MIPS Concrete Grey biedt MTB-veiligheid op zijn best door zijn innovatieve ontwerp en MIPS-technologie. Het is een hoogwaardige helm die lichtgewicht en duurzaam is en een goed geventileerd ontwerp heeft om de rijder koel te houden tijdens het rijden.

Extra informatie

Gewicht 0,63 kg
Barcodes

4003318657559, 4003318657566, 4003318657573

Hoofdkleur

Model

Merk

Maat

, ,

Kleur

Ik heb een vraag over de…: MTB-veiligheid op zijn best: ABUS Helm Modrop MIPS Concrete Grey